Ai i ofruar për shitje nga shtëpia e ankandit “Boutsen Classic” është një Ferrari California shumë i veçantë. Makina, e karakterizuar nga një ngjyrë argjendi dhe brenda saj e zezë, në fakt ka një veçori vërtet unike: i përkiste Michael Schumacher, i cili e përdori atë për disa vite si makinë private.

E pajisur me një V8 4.3 litra, me aspirim natyral dhe 460 kuaj fuqi, kjo makinë në fakt u prodhua në vitin 2009 për 7 herë kampionin e botës në Formula 1. AI e mbajti deri në vitin 2012. Sot është e mundur të blihet ky Ferrari unik për një çmim fillestar që, megjithatë, nuk është zbuluar.

I lançuar në vitin 2008, Ferrari California është një makinë me 2+2 vende dhe një çati metalike të palosshme. Një zgjidhje e paprecedentë për kompaninë “Maranello”, e cila me këtë model kishte futur edhe një risi tjetër të rëndësishme, pikërisht marshin me 7 shpejtësi.

Ky Ferrari është i aftë të lëshojë 460 kuaj fuqi dhe të garantojë performancën e një makine të vërtetë sportive: nga 0 në 100 km/h në 3.9 sekonda dhe të arrijë 310 km/h. Më në fund, emri ishte një haraç për legjendarin “Ferrari 250 GT California” të viteve 1950.

Michael Schumacher gjithashtu mori pjesë në zhvillimin e “Ferrari California” në vitet 2000, teksa ishte i lirë nga angazhimet e pistës, pas pensionimit të tij të parë në fund të sezonit 2006. Ajo është përdorur si makinë private për disa vite nga kampioni gjerman. Vite më vonë, makina, e personalizuar me disa elementë që i referohen Schumacher, po nxirret në ankand.

Vetura e identifikuar me numrin e shasisë 168913 është në gjendje shumë të mirë dhe aktualisht ndodhet në Zvicër. Pasi u përdor nga Schumacher deri në vitin 2012, më pas kaloi në duart e një pronari të ri dhe ka bërë pak më shumë se 15.000 km. Çmimi për këtë makinë koleksionistësh? Ende i panjohur. Shtëpia e ankandeve ka vendosur ta mbajë konfidencial për momentin shumën nga do të nisë ankandi.