Gjermania do të dhurojë 1.5 miliardë euro shtesë për mekanizmin Covax dhe të tjerët, për të siguruar vaksinimet në vendet më të varfra.

Ministri i Financave Olaf Scholz e tha këtë në një deklaratë në periferi të G7.

Berlini tashmë kishte ndarë 600 milion euro. “Vaksinat janë mënyra e vetme për të dalë nga pandemia,” shpjegoi ai.