Që kur kanë lindur selfiet, mundësia për të shijuar një foto të realizuar me pushime, pa fytyra të mëdha të vendosura përballë peizazhit, është ulur në mënyrë drastike. Çdo foto është një lloj himni në fytyrën e dikujt, atëherë, nëse ka mbetur hapësirë ​​në kornizë, ka edhe një mënyrë për të shtuar pak panoramë.

Fotot e së shkuarës, ato ku nuk kishte rëndësi të dilnin në plan të parë, tashmë janë parahistorike, ndaj gjetja e një mënyre për të ndryshuar këtë “modë” bëhet një lloj akti revolucionar.

Personi qe ka befasuar te gjithe quhet Stephanie Leigh Rose dhe është një artiste për atë që shpiku: një mënyrë të re për të bërë selfie, shumë më pak të spikatura dhe sigurisht më artistike. Në praktikë, në selfiet e saj nëpër botë, Stephanie përdor versionin e shtrire e pa jete pak çaste para selfie-t, në mënyrë që të portretizohet e shtrirë në tokë…

Nëse mendoni për këtë, përveçse është një mënyrë unike për t’u fotografuar (personalisht mendoj se mund të fillojë të bëhet një modë virale në ueb) të besh sikur ke humbur jeten pak përpara se selfie ta bëjë momentin argëtues si gjatë shkrepjes ashtu edhe gjatë shikimit të tij.

Në këtë epokë sigurisht që çdo person me një smartphone ka një foto të fytyrës së tij, një kujtim që mund t’ju ndihmojë të mbani mend tiparet e fytyrës! Po çfarë dreqin ka te vecante të fotografoni fytyrën tuaj të madhe çdo herë?

Kryesisht për dy gjëra, e para është pasiguri totale në shpirt dhe në faktin se kushdo që e sheh atë foto mund të mendojë “oh, por ketu nuk eshte një person i tillë, çfarë deshtaku”, arsyeja e dytë është se tani kemi gjithnje e me shume pasiguri ne lidhje me pamjen tone pikerisht per shkak te selfie-ve…

Ato te shemtuara na trishtojne, ato te bera mire na lumturojne – ne fakt fytyra eshte gjithmone e njejta, thjesht ndryshon per te kuptuar qe nje moment nuk do te perfaqesoje kurre asgjë më shumë se një çast te mjerueshëm ose i lumtur.

Dhe nëse nuk i dini as bazat e fotografisë, ajo del jashtë kontrollit. Emri i kësaj nisme është po aq i thjeshtë sa edhe vetë ideja. Quhet #Stefdies që do të thotë “Stephanie duke vd9ekur”. Gjeniale por edhe e çmendur!