Instagram thotë se po ndalon një prezantim të veçorive të reja në aplikacionin e tij pas reagimit të ashpër në internet nga përdoruesit, ndikuesit dhe të famshëm. Ndër veçoritë e reja ishte një rritje në përmbajtjen e rekomanduar të videos, në një stil të ngjashëm me aplikacionin rival TikTok.

Shfaqja dhe burimet u kritikuan pasi njerëzit mendonin se nuk po shihnin aq shumë foto nga miqtë dhe familja. Meta, kompania mëmë e Instagramit, tha se donte të “merrte kohë” për të bërë ndryshimet siç duhet.

Rinovimi i Instagramit drejt më shumë përmbajtjeve video besohet se është ndezur nga popullariteti në rritje i konkurrentit TikTok – ku përdoruesit postojnë dhe shikojnë më shumë video në krahasim me fotografitë statike.

Sipas të dhënave nga kompania e analitikës dixhitale Sensor Tower, aplikacioni TikTok tani është shkarkuar më shumë se tre miliardë herë në mbarë botën – aplikacioni i parë që nuk zotërohet nga Meta që arrin këtë pikë referimi.

Shefi i Instagramit, Adam Mosseri tha për The Verge se versioni testues i aplikacionit të rinovuar do të hiqet gradualisht brenda disa javësh.

“Më vjen mirë që kemi rrezikuar – nëse nuk po dështojmë herë pas here, nuk po mendojmë mjaftueshëm madhështore apo mjaft të guximshme”, tha ai.

“Por ne duhet patjetër të bëjmë një hap të madh prapa dhe të rigrupohemi. [Kur] të kemi mësuar shumë, atëherë kthehemi me një lloj ideje ose përsëritjeje të re. Kështu që ne do të punojmë për ta arritur këtë.”

Z. Mosseri kishte postuar më parë një video duke shpjeguar lëvizjen drejt videos, duke thënë se videot në ekran të plotë do të promovoheshin mbi fotografi. Por pas disa reagimesh, ai e ndoqi atë me një sërë postimesh në Twitter duke thënë se donte të vazhdonte të mbështeste fotot.