Në Kosovë fushata elektorale për zgjedhjet e parakohshme legjislative të së dielës së ardhshme përfundon në mesnatë. Partitë politike dhe udhëheqësit janë të angazhuar në tubimet dhe deklaratat e fundit, para heshtjes zgjedhore nesër.

Të gjitha sondazhet shohin Vetëvendosjen (VV), lëvizja nacionaliste e majtë (opozitë) e udhëhequr nga Albin Kurti, ish kryeministër, kryesisht të favorizuar, në pozicione fort antiserbe dhe kampion i luftës kundër korrupsionit.

Pas VV-së, të vlerësuara me përqindje midis 40% dhe 50%, janë Partia Demokratike e Kosovës (PDK) e presidentit në largim Hashim Thaçi me 20% dhe Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) e kryeministrit në largim Avdullah Hoti, me 17%.