Vazhdon emergjenca e koronavirusit në Itali. Në 24 orët e fundit – sipas të dhënave të Ministrisë së Shëndetësisë – janë regjistruar 14,372 teste pozitive ndëtsa viktimat – faktëqësisht –  të shënuara ditën e fundit janë 492.

Duke krahasuar me dje, rastet pozitive ishin 15,204 dhe të vdekurit 467.

Në total u zhvilluan 275,179 teste për koronavirus (molekular dhe antigjenik) në 24 orët e fundit, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë.

Dje ishin 293.770. Shkalla e pozitivitetit është 5.2 %% (dje ishte 5.17%)

Pranimet e kujdesit intensiv për Covid-19 bien me 64 njësi në ekuilibrin midis hyrjeve dhe daljeve krahasuar me dje, sipas të dhënave nga Ministria e Shëndetësisë. Pranimet ditore janë 102. Në total ka 2,288 persona në kujdes intensiv. Nga ana tjetër, 20,778 pacientë janë të shtruar në pavijone të zakonshme, më pak se 383 njësi krahasuar me dje.