Në 24 orët e fundit në Itali janë regjistruar 17,246 raste me Covid-19 pasi sipas Ministrisë së Shëndetësisë janë kryer thuajse 160 mijë tamponë.

Numri i viktimave ka qenë 522. Të dy shifrat janë rritur krahasuar me dje, kur u regjistruan 507 viktima dhe 15,774 raste të reja.

Shifra e tamponëve është ulur në krahasim me dje, kur testet ishin 175,429. Shkalla e pozitivitetit është 10.7%, nga 9% dje.

Janë 2557 pacientë të shtruar në kujdesin intensiv për Covid në Itali, 22 më pak se dje në bilancin midis të ardhurave dhe shpenzimeve.