Lajm i keq për Shakirën. Ajo akuzohet për evazion fiskal, se nuk ka paguar 14.5 milionë euro në Thesarin Spanjoll. Siç është bërë publike, Gjykata e Barcelonës ka rrëzuar ankesën e mbrojtjes së këngëtares. Gjykata ka parë prova të shkeljeve tatimore, për të cilat shumë shpejt mund të shkojë në gjyq për mospranim të marrëveshjes me entin publik.

Pas këtij vendimi, tashmë do të jetë Prokuroria e K*imeve Ekonomike të Barcelonës, ajo që do të duhet të paraqesë një aktakuzë në të cilën do të duhet të saktësojë vitet e burgut për kolumbianen, gruan e Gerard Pique.

Për Shakirën ekziston ende mundësia që në rast të marrëveshjes me entin publik të mos ulet në bankën e të akuzuarit dhe të heqë qafe burgun. E thënë ndryshe, të bëjë një pagesë me të cilën do t’i ulet dënimi. Nga ana tjetër, siç edhe ka rezultuar, mbrojtja e Shakirës vazhdon të këmbëngulë për pafajësinë e klientes së saj.

Hetimi përfundoi verën e vitit 2021 dhe gjyqtari përcaktoi se mes viteve 2012 dhe 2014 këngëtarja ishte tashmë një banore tatimore në Spanjë, kështu që ajo do të duhej të paguante taksat e saj në vend, gjë që nuk ndodhi. Për ta vërtetuar këtë, hetimi nxori detaje të tilla si sa herë shkoi në parukeri Shakira në Barcelonë; se ka marrë kurse franceze dhe zumba; madje edhe kontrolle të ndryshme mjekësore gjatë shtatzënisë.

Me këtë, ky hulumtim tregoi se në vitet 2012, 2013 dhe 2014 ajo ka qenë në Spanjë për gjithsej 246, 210 dhe 243 ditë përkatësisht, shifra dukshëm më e lartë se 183 ditë, që është numri i përcaktuar me ligj për të konsideruar se dikush banon në vend dhe për këtë arsye ka një detyrim fiskal për të paguar taksat. Diçka që siç garanton hetimi, nuk e ka bërë as Shakira.

Përveç kësaj, hetimi tregoi gjithashtu se kolumbiania kishte deri në 14 kompani “pa burime materiale apo njerëzore” dhe disa prej tyre në parajsë fiskale. Ato do të përdoreshin për të fshehur marrësin përfundimtar të fitimeve të tyre, i cili nuk ishte tjetër veçse Shakira.