Josephine dhe Alfred Waterfield mbushën 100 vjeç. Ata u martuan në vitin 1947, që do të thotë se bashkimi i tyre është më i vjetër se ai i 121 vendeve në mbarë botën dhe i paraprin mbretërimit të Mbretëreshës Elizabeth. Të dy ndanë sekretin e jetëgjatësisë së tyre.

Ata u takuan në një lokal teksa Josephine punonte si një vajzë tokësore një vit para shpërthimit të Luftës së Dytë Botërore. Alfredi, i cili po shërbente si marins në atë kohë, tha se sekreti i tij për një martesë të qëndrueshme është një “diskutim i përditshëm”.

Djali Allen, 74 vjeç, tha: “Ata thonë se sekreti i një martese të lumtur dhe të arrish 100 është të zihesh çdo ditë. Unë jam i tillë, asgjë serioze, vetëm një grindje. Është e rrallë në ditët e sotme të shohësh martesa që zgjasin kaq gjatë, ndaj kanë bërë diçka të mirë dhe është e bukur.

“Ka shpresë për të gjithë ne. Babait tim i pëlqen gjithashtu uiski, është pija e tij. Ai në fakt pi një uiski dhe një birrë çdo ditë për drekë dhe thotë se është e mirë për të. Ata të dy pinë një Baileys çdo natë para se të shkojnë në shtrat”.

Josephine, e cila ishte një amvise pas luftës, mbushi 100 vjeç më 4 tetor. Alfredi, një ish-punëtor çeliku, arriti në vijën e finishit më 19 nëntor të vitit të kaluar, por më 30 shtator u mbajt një festë në shtëpinë e të moshuarve ku jeton çifti.

Djali tjetër Brian erdhi nga Perth, Australi për të festuar në shtëpinë e të moshuarve Barchester Elm Bank në Kettering, Northampton. Stafi përgatiti një tortë të veçantë për ditëlindjen për çiftin.

Allen vazhdoi: “Ne gjithmonë kemi dashur një festë të mirë për ta dhe kemi gjetur një kohë që i përshtatet të gjithëve, me Brian dhe familjen e tij që vijnë nga Australia dhe njerëzit që marrin pushim nga puna. Ishte një kohë e shkëlqyer. Edhe mami edhe babi e shijuan shumë.

“Ne mund të shfrytëzojmë këtë rast si familje për t’i falënderuar ata shumë për organizimin e një nderimi kaq të mrekullueshëm të ditëlindjes. Ata shkuan përtej pritjeve tona. Mami dhe babai e shijuan vërtet pasditen e kaluar me familjen dhe miqtë.”

Çifti u zhvendos në shtëpinë e të moshuarve në fillim të këtij viti pasi shijuan një jetë të gjallë shoqërore për dekada në Corby, Northampton, ku ata jetonin. Jessica Pateman, menaxhere e përgjithshme e Shtëpisë së Infermierisë Barchester Elm Bank, tha:

“Ne jemi të lumtur të festojmë një burrë dhe një grua vërtet të jashtëzakonshme, të cilët të dy arrijnë këtë moment historik të jashtëzakonshëm. Alf dhe Jo janë banorë të mrekullueshëm që kanë gjithmonë një histori interesante për të treguar dhe ne mezi presim të dëgjojmë shumë të tjera teksa po mbushin shekullin e tyre të ardhshëm.”