Tashmë është e njohur për të gjithë, të rinj dhe të vjetër: ne nuk mund të mos përdorim whatsapp në jetën tonë të përditshme. Ky aplikacion i vogël, i cili deri pak vite më parë ishte edhe me pagesë, tashmë duket se është bërë falas dhe i aksesueshëm, por edhe i domosdoshëm për këdo.

Në fakt, askush nga ne nuk mund të jetojë pa këtë mjet të vogël që na lejon të qëndrojmë në kontakt të vazhdueshëm me të gjithë botën. Vetëm disa klikime të vogla dhe ne jemi të lidhur me të gjithë njerëzit që duam.

Një modernizim i jashtëzakonshëm i kohës sonë, i cili ka zëvendësuar në mënyrë të përsosur telefonin fiks dhe kabinën telefonike, duket se është projektuar posaçërisht për ne të rinjtë dhe shumë të rinj. Por tani, edhe të moshuarit po e përdorin atë.

Në fakt, mjafton të shtoni një numër në librin e adresave me emrin e duhur dhe loja përfundon: këtu e gjejmë personin menjëherë edhe ndër kontaktet e Whatsapp. Por ky aplikacion fsheh edhe shumë sekrete, të cilat ne ende nuk mund t’i zbulojmë plotësisht.

Në të vërtetë, në cilësimet, ka shumë opsione dhe mundësi nga të cilat ne mund të përfitojmë për të përdorur truket dhe për të befasuar miqtë tanë. Por le të shohim një, në veçanti, në detaje, që është vërtet mahnitëse dhe e jashtëzakonshme.

Një nga truket më të pazakonta dhe inovative që mund të eksperimentosh në WhatsApp ka të bëjë me “mesazhin bosh” shumë të famshëm dhe legjendar. Një gjë që deri më tani i ka çmendur të gjithë përdoruesit e këtij aplikacioni të mrekullueshëm fjalë për fjalë.

Në fakt, ju mund të hapni çdo bisedë në çdo kohë dhe të përpiqeni të dërgoni një mesazh bosh. Duhet të shtypni hapësira, të shkruani diçka dhe më pas të fshini, duke u përpjekur të shpikni diçka për të mos shkruar asgjë dhe më pas të dërgoni.

Pasi ta keni provuar këtë përpjekje, do të kuptoni se në fakt nuk mund të dërgoni një mesazh bosh në WhatsApp, i cili njeh vetëm përmbajtje me çdo lloj shenje.

Njerëzit ende urrejnë të mos jenë në gjendje të bëjnë diçka kaq të lehtë dhe të menjëhershme. Dhe në fakt ai duhej të krijonte një sistem tjetër. Dhe emri i tij është Blanck Message dhe është një aplikacion.

Ky program i vogël ju lejon të krijoni një vakum. Ne gjithashtu mund të vendosim sa i madh është dhe le t’ia dërgojmë kujtdo që duam. Krijoni një kod që për WhatsApp nuk është i lexueshëm, por megjithatë e njeh si “diçka”. Miqtë tanë do të çmenden.