Metoda e fshehjes së bisedave është vërtet shumë e thjeshtë; mjaftojnë disa momente dhe Whatsapp do të “zhduket” nga ekranet tona. Shumë shpesh rrezikoni të përballeni me momente të sikletshme apo edhe probleme me partnerin apo kolegët tuaj të punës duke e lënë telefonin tuaj pa mbikëqyrje.

Në fakt, mjafton që dikush të zgjasë pak më shumë syrin për të parë disa mesazhe djegëse nga bisedat tona ose thjesht disa informacione private në nivel biznesi dhe profesional.

WhatsApp ka qenë gjithmonë shumë i vëmendshëm ndaj çështjeve të sigurisë së përdoruesve të tij, por qëllimi për ta bërë aplikacionin të përdorshëm dhe të lehtë për t’u përdorur, ndonjëherë e ekspozon përmbajtjen ndaj shumë syve kureshtarë.

Kjo është arsyeja pse, ne mund të mendojmë të fshehim drejtpërdrejt të gjithë aplikacionin për të parandaluar që bisedat tona, edhe përmes pamjes paraprake të mesazheve, të bëhen domen publik.

Sa i përket Android, fshehja e aplikacioneve mund të bëhet përmes dy rrugëve, njëra më komplekse dhe e rëndë, tjetra më e thjeshtë. Mënyra më e lehtë është duke hyrë në artikullin “Settings” në telefonin tonë celular, më pas te “Privacy” duke shënuar fjalët “fshih aplikacionin”.

Në këtë seksion do të gjejmë të gjitha aplikacionet e instaluara dhe mund të zgjedhim cilin prej tyre duam ta bëjmë sekret. Në këtë pikë, smartfoni ynë do të na kërkojë të shkruajmë një kod që vetëm ne e dimë me gjatësi deri në 16 karaktere. Prandaj, aplikacionet e zgjedhura do të zhduken nga ekrani kryesor i telefonit inteligjent, por në disa hapa të thjeshtë do të jetë e mundur ta bëjmë atë të rishfaqet në pajisjen tonë.

Kur duhet të hapim aplikacionin e fshehur, thjesht klikoni në butonin për të nisur një telefonatë dhe futni kodin e kërkuar që kemi futur kur zgjedhim cilësimin e fshehur. Pas formimit të numrit, do të shfaqet lista e aplikacioneve të fshehura nga të cilat mund të zgjedhim ato që na interesojnë.

Në këtë mënyrë ne do të jemi në gjendje të parandalojmë që diskutimet tona private apo të biznesit të bëhen publike. Në të njëjtën mënyrë, ne do të jemi në gjendje të fshehim aplikacionet në të cilat nuk duam që fëmijët tanë të kenë akses. Procesi për ta bërë këtë është i njëjtë dhe në këtë mënyrë përdorimi i telefonit inteligjent do të bëhet gjithnjë e më i sigurt dhe privatësia jonë më e mbrojtur.