Ata që janë vazhdimisht në dietë, ose të paktën ata që janë gjithmonë të vëmendshëm ndaj linjave duke shmangur teprimet, mund të duan të ndjejnë herë pas here dëshirën për të bërë disa gabime.

Gjithashtu falë verës, pushimeve dhe ndoshta një udhëtimi me miqtë, alkooli mund të na bëjë të humbasim forcën mendore që na ka çuar në rezultate të shkëlqyera deri më tani.

Për të rritur në qiell kaloritë është sasia e sheqerit e pranishme në pije: kjo përfaqëson një dallim të rëndësishëm në zgjedhjen e pijes tuaj, nuk mendoni?

Më e keqja për ata që janë në dietë është Long Island Iced Tea: është një koktej i bazuar në vodka, xhin, rum të bardhë, tekila, me cola dhe shurup sheqeri dhe një spërkatje limoni. Limoni, megjithatë, bën pak për 750 kalori për gotë.

Pak më poshtë, me 700 kalori, gjejmë Margaritën, e përbërë nga tekila, liker portokalli dhe lëng lime. Edhe Pina colada nuk është shaka: mes kremit të kokosit – i pasur me yndyrë – dhe lëngut të ananasit, jashtëzakonisht i sheqerosur, arrin 650 kalori… Është sikur të hani një pjatë lazanja në vend të një kokteji.

Pastaj i takon Mojitos me 500 kalori të jetë në listën e pijeve për të harruar nëse jemi në dietë; më në fund me vetëm 450 kalori gjejmë White Russianë: vetëm mendoni se sasia e kremit që përmban ky koktej, i cili ndonjëherë shërbehet si ëmbëlsirë, ka një të katërtën e yndyrës që duhet të konsumojmë në ditë.

Pas lajmeve të këqija, le të kalojmë tek ato të mirat. Nëse vërtet dëshironi të largoheni nga dieta juaj duke konsumuar pak alkool, ju rekomandojmë të zgjidhni një xhin & tonik ose një Vodka Soda të cilat përmbajnë rreth 65 kalori për gotë falë sasisë shumë modeste të alkoolit të pranishëm.

Birra lejohet gjithashtu… Mund të mos jetë në modë dhe ekskluzive, por një gotë e bukur mund të japë kënaqësinë e saj dhe na bën të marrim vetëm 80 kalori.

Rreth dyfishi i atyre të një gote verë të bardhë, të kuqe ose prosecco si dhe ato të një kokteji martini, ose të tundur me akull dhe vermut.