Ka qenë 1998 e largët, kur kamionisti australian Bill Morgan u përfshi në një aksident shumë të rëndë në autostradë. Fillimisht ai mbijetoi, por më pas pësoi një atak të papritur në zemër dhe u transportua në spital.

Atij iu dha një ilaç që shkaktoi një reaksion të rëndë alergjik dhe bëri që zemra e tij të ndalonte së rrahuri. Më pas ai u ringjall pas 14 minutash dhe qëndroi në koma për më shumë se një javë.

Fati i Bill-it ishte që të shërohej plotësisht pa raportuar ndonjë problem shëndetësor. Optimist dhe i sigurt për të ardhmen, ai gjeti një punë të re dhe i kërkoi partneres së tij, Lisa Wells, të martohej me të.

Por Bill ka vendosur gjithashtu të provojë fatin e tij duke luajtur lotarinë. Menjëherë pasi gërvishti biletën, Bill kuptoi se kishte fituar një makinë me vlerë 17,000 dollarë.

Nisur nga historia, lajmi nuk kaloi pa u vënë re dhe shumë vite më vonë një ekip redaktues i Melburnit vendosi të tregonte historinë e Bill-it.

Ndërsa filmonte tregimin e tij, Bill vendosi të blinte dhe të luante një tjetër gërvisht dhe fito para kamerave dhe fitoi lotarinë për herë të dytë, 250,000 dollarë. I emocionuar dukshëm, ai menjëherë i telefonoi gruas së tij.

Kamionisti australian Bill Morgan është një njeri që me të vërtetë ka sfiduar të gjitha shanset. Ai mashtroi vdekjen, i mbijetoi një aksidenti të rëndë automobilistik, një ataku kardiak, një koma dhe fitoi lotarinë jo një, por dy herë.

Ai kaloi nga humbja e pothuajse çdo gjëje në fitimin e më shumë sesa mund ta imagjinonte ndonjëherë. Ai me siguri mund të përkufizohet si një nga burrat më me fat ndonjëherë dhe historia e tij ka bërë xhiron e botës, duke u bërë virale.

Është e qartë se u mendua të ishte një mashtrim, por të gjitha hipotezat u hodhën poshtë, aq sa historia u kap edhe nga CNN dhe BBC News. Një histori me një fund të lumtur, me dy fitore absolutisht të papritura që ndryshuan jetën e Billit përgjithmonë.