Vitamina D është shumë e rëndësishme dhe konsiderohet partneri i kalciumit. Përveç kësaj, pa vitaminë D, kalciumi nuk mund të hyjë në kockat tuaja.

Ndoshta keni vënë re se ka marrë më shumë vëmendje kohët e fundit, pasi përveç shëndetit të kockave, ne e dimë se vitamina D luan një rol shumë të rëndësishëm në shumë aspekte të tjera të mirëqenies dhe sëmundjeve.

Fatkeqësisht, shumë njerëz mbi moshën 40 vjeç nuk marrin mjaftueshëm vitaminë D. Vitamina D njihet si “vitamina e diellit” sepse prodhohet në lëkurën tuaj kur ekspozohet në diell. Problemi është se ne nuk kalojmë aq shumë kohë në diell sa të plakemi.

Çfarë bën në të vërtetë vitamina D? Të kuptuarit saktësisht se si funksionon vitamina D është komplekse dhe nevojiten akoma më shumë kërkime.

Megjithatë, studimet kërkimore që ndjekin grupe të mëdha njerëzish për një periudhë të gjatë kohore tregojnë se ata me nivele më të larta kanë një rrezik më të ulët, ndërsa ata me nivele më të ulëta janë në rrezik të shtuar për shumë sëmundje të tjera.