Situata e përjetuar në këtë 2022, tani në fazën e tij të fundit, sigurisht nuk është më e mira: mes daljes së ndrojtur nga pandemia Covid-19 dhe luftës në Ukrainë, shfaqet një profeci e Nostradamusit për atë që mund të ndodhë në vitin 2023, një vit që paralajmërohet si më katastrofike se ky aktual.

Por çfarë tjetër mund të ndodhë akoma? Kur duket se kemi arritur në fund, ne gjithmonë mund të gërmojmë më shumë dhe, në të vërtetë, më e keqja nuk ka ardhur ende!

Profeti i viteve 500, në fakt, tashmë në kohën e tij na ka paralajmëruar për disa gjëra që njeriu mund të kishte bërë në ditët e sotme, ose në të ardhmen e tij dhe, në lidhje me vitin 2023.

Duke rilexuar profecitë e tij, zbulojmë se Nostradamus ka parashikuar një 2023 që do të përbëhet mbi të gjitha nga “shtatë muaj lufte” të karakterizuar nga “uria, zjarri, gjaku, murtaja dhe një dozë e dyfishtë e të gjitha fatkeqësive”.

Në praktikë, një koktej vdekjeprurës i gjithçkaje që është lëshuar kundër njerëzimit nga viti 2020 e tutje, me disa hyrje të reja të veçanta. Nga njëra anë, lufta, pandemia dhe kriza ekonomike, nga ana tjetër duket se na pret edhe një rënie asteroidi dhe revolta e frikshme e makinerive.

Efekt Terminator për një 2023 që duket të jetë preludi i një distopie post-apokaliptike si ajo e filmit të vitit 1984 me regji nga James Cameron dhe me Arnold Schwarzenegger.

Shpresa, në këtë pikë, mund të jetë vetëm një, domethënë që interpretimi i librit hermetik që na ka lënë Nostradamus nuk është gjë tjetër veçse një gabim i madh vlerësimi. Megjithatë, duke pasur parasysh precedentët, me të vërtetë duket se ka shumë për t’u frikësuar.

Mes luftës, pandemisë, zjarrit, gjakut, murtajës, krizës ekonomike, asteroidëve dhe revoltës së makinerive, nga ana tjetër, sigurisht që nuk do të mërzitemi.