Uji është thelbësor në një dietë. Hidraton, mund të nxisë metabolizmin, të japë energji, të përmirësojë lëkurën, të zvogëlojë ënjtjen mund të jetë gjithashtu një mjet i rëndësishëm për ata që kërkojnë të humbin peshë.

Pavarësisht gjithë kësaj, megjithatë, ndonjëherë pirja mund të jetë një barrë, veçanërisht kur nuk keni etje. Në këto raste mund të jetë e dobishme të shtoni pak “shije”.

Të gjithë e dimë se uji me limon është një zgjidhje e mirë. Limoni është i pasur me vitaminë C, e cila përdoret edhe për humbje peshe. Hulumtimet e publikuara në Nutrition & Metabolism Journal sugjerojnë se gratë me mungesë të vitaminës C janë më të prira ndaj obezitetit.

Megjithatë, ka edhe aroma të tjera që mund të rezultojnë të suksesshme në humbjen e peshës nëse shtohen në ujë: kastraveci, për shembull, i pasur me ujë dhe me pak kalori. Mund të veprojë si diuretik dhe kështu të ndihmojë në heqjen e mbajtjes së lëngjeve.

Pastaj është nenexhiku, i cili ka veti anti-inflamatore dhe gjithashtu mund të qetësojë dhe të shtypë oreksin. Në një studim të botuar në revistën Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, ekstraktet bimore u studiuan në lidhje me ndihmën në trajtimin dhe parandalimin e obezitetit.

Studiuesit arritën në përfundimin se këto burime natyrore kanë aftësi të forta antioksiduese që mund të ndihmojnë si në trajtimin ashtu edhe në parandalimin e obezitetit.

Nenexhiku është gjithashtu një nga 39 bimët e raportuara në Mjekësinë Tradicionale Bimore Palestineze Arabe (TAPHM) që përdoret për humbje peshe.

Vazhdojmë me mollët dhe manaferrat të cilat janë të shijshme më vete, por këto fruta kur shtohen në ujë krijojnë gjithashtu një kombinim të fuqishëm.

Ato janë në fakt të larta në fibra dhe të ulëta në kalori, të dyja cilësi që plotësojnë humbjen e peshës. Ushqimet me fibra të larta treten me një ritëm më të ngadaltë se ushqimet me fibra të ulët, që do të thotë se ato ju bëjnë të ndiheni më të ngopur, për një kohë më të gjatë.