Mbajtja e presionit të gjakut nën kontroll dhe brenda kufijve normalë është e rëndësishme për të shmangur rreziqet kardiovaskulare. Prandaj, nëse vëreni se presioni juaj tenton të jetë gjithmonë pak mbi normën ose shpesh regjistroni rritje të papritura, është më mirë të kërkoni një vizitë nga mjeku juaj i cili do të jetë në gjendje të tregojë terapinë më të përshtatshme ose t’ju referojë tek mjeku. kardiologu që bën për ju.

Në rastin e hipertensionit të plotë, në fakt, trajtimi farmakologjik dhe një mënyrë jetese e shëndetshme (si në tavolinë ashtu edhe në zakonet e përgjithshme) janë të mjaftueshme për të jetuar në paqe.

Megjithatë, mund të ketë situata që çojnë në rritje të papritur të presionit të gjakut, madje edhe në subjekte plotësisht të shëndetshme. Mos u shqetësoni: ekziston një metodë e thjeshtë por efektive e cila në rreth dhjetë minuta ndihmon në uljen e presionit të gjakut duke e kthyer atë në nivelet e zakonshme.

Objekti që duhet të keni në dorë është në fakt një peshqir i zakonshëm, me të cilin mund të kryeni disa ushtrime të përditshme të cilat janë një parandalim i shkëlqyer i tensionit të lartë. Pak lëvizje, në fakt, është një ilaç si në rastin e ngjarjeve sporadike, ashtu edhe nëse vuani nga hipertensioni kronik. Le të shohim se si ta bëjmë atë.

Shprehja kryesore është ‘kapje izometrike’, një objekt studimi i hulumtimeve të ndryshme që konfirmojnë efektivitetin e tij në uljen e presionit të gjakut. Thjesht përdorni një peshqir me madhësi mesatare, duke e palosur dy herë horizontalisht dhe një herë vertikalisht.

Pastaj rrotullohet në vetvete për të formuar një mbështetje cilindrike. Në këtë pikë, ju e merrni atë me njërën nga dy duart dhe zgjasni krahun përkatës në mënyrë që të qëndrojë në lartësinë e gjoksit.

Rekomandimi është që të shtrydhni fort duke ruajtur kapjen për disa minuta, pa lënë gishtin e madh dhe treguesin të prekin njëri-tjetrin. Pas 2 minutash, bëni një pushim prej 30 sekondash dhe përsëriteni ushtrimin për gjithsej 10 minuta. Pastaj, ne vazhdojmë në mënyrë të barabartë me krahun tjetër.

Tkurrja lejon që gjaku të përqendrohet në zonën e muskujve të përfshirë në stërvitje (dora). Dhe sapo krahu të relaksohet, oksidi nitrik i çliruar do të kryejë një funksion vazodilatimi, duke favorizuar uljen e presionit të gjakut.