Në shoqërinë e sotme, stresi dhe ndryshimi shpesh mendohen si e njëjta gjë. Stresi është një përgjigje fiziologjike dhe psikologjike ndaj situatave që trupi dhe mendja i konsiderojnë dërrmuese. Shpesh pyesim veten se si duhet ta menaxhojmë stresin.

Ka shumë mënyra se si njerëzit menaxhojnë stresin dhe reduktojnë stresin e përgjithshëm të aktiviteteve të përditshme. Me ritmin e shpejtë të punës dhe shtëpisë, dhe duke qenë vazhdimisht të përmbytur nga teknologjia dhe ende duke dashur të kemi kohë për t’u lidhur me ata rreth nesh, jeta jonë mund të ndihet dërrmuese dhe stresuese ndonjëherë.

Menaxhoni se si jetoni me këto pesë këshilla për t’u ndjerë më pak të stresuar:

1. Përdorni meditim të drejtuar.

Meditimi i drejtuar është një mënyrë e shkëlqyer për të larguar veten nga stresi i jetës së përditshme. Ka shumë meditime të drejtuara të disponueshme në internet që mund t’ju ndihmojnë të gjeni 5 minuta relaksim të përqendruar.

2. Praktikoni frymëmarrjen e thellë.

Frymëmarrja e thellë është një mënyrë e shkëlqyer për të reduktuar aktivizimin e sistemit tuaj nervor simpatik, i cili kontrollon reagimin e trupit ndaj një kërcënimi të perceptuar. Frymëmarrjet e thella të marra në një numër prej pesë sekondash, të mbajtura për dy sekonda dhe të lëshuara deri në një numërim prej pesë sekondash, mund të ndihmojnë në aktivizimin e sistemit tuaj nervor parasimpatik, i cili ndihmon në reduktimin e stresit dhe ankthit të përgjithshëm që mund të përjetoni.

3. Mbani ushtrime fizike dhe ushqim të mirë.

Ushtrimet fizike dhe ushqimi janë dy komponentë të rëndësishëm në mënyrën se si reagoni ndaj stresit. Kur trupi juaj është i shëndetshëm, mendja juaj mund të jetë e shëndetshme dhe anasjelltas. Ushtrimi fizik është provuar të jetë një qetësues i madh i stresit dhe gjithashtu ndihmon në përmirësimin e cilësisë së përgjithshme të jetës suaj. Ushqyerja është e rëndësishme pasi stresi mund të varfërojë disa vitamina, si A, B kompleks, C dhe E. Ruajtja e ushqimit të duhur jo vetëm që ndihmon trupin tuaj të ndihet më mirë, por edhe mendjen tuaj, gjë që ju lejon të luftoni më mirë stresin.

4. Menaxhoni kohën e mediave sociale.

Kalimi i kohës në faqet e mediave sociale mund të bëhet stresues, jo vetëm nga ajo që mund të shohim në to, por edhe sepse koha që po kaloni në rrjetet sociale mund të shpenzohet më së miri duke vizituar miqtë, duke qenë jashtë duke shijuar motin ose duke lexuar një libër të mrekullueshëm. .

5. Lidhu me të tjerët.

Njerëzit janë qenie shoqërore. Duhet të keni lidhje me njerëzit që të ndiheni të mbështetur. Gjetja e ndjenjës së komunitetit – qoftë në punë, me një organizatë fetare, ose përmes aktiviteteve të përbashkëta, si sportet e organizuara – është e rëndësishme për mirëqenien tuaj. Shijimi i një aktiviteti të përbashkët ju lejon të gjeni mbështetje dhe të nxisni marrëdhënie që mund të jenë mbështetëse në kohë të vështira.