Probleme fizike që nuk lidhen me një sëmundje

Është gjithashtu e mundur që të mos shfaqet ndonjë problem fizik por të dyshoni se diçka nuk shkon me shëndetin tuaj. Ju keni një plagë në gojë dhe mendoni se mund të jetë leucemia. Ose keni një zemër shumë të rrahur dhe mendoni se mund të jetë fillimi i një problemi me zemrën.

Anulimi ose ricaktimi i takimeve me të tjerët

Ju papritmas shikoni prapa dhe kuptoni se gjithmonë po i shtyni të gjitha llojet e aktiviteteve shoqërore. Ndoshta ndiheni të zënë ose thjesht nuk keni dëshirë të dilni jashtë.

Ajo që është e sigurt është se daljet tuaja me njerëz janë të reduktuara pa e dëshiruar veçanërisht.  Nuk ndiheni sikur po izoloheni nga të tjerët, thjesht jeni shumë i lodhur për të dalë dhe/ose gjëra të tjera tërheqin vëmendjen tuaj.

Lëvizjet më të ngadalta

Kjo është një nga simptomat e depresionit që kalon pa u vënë re. Truri i një personi në depresion funksionon ndryshe nga ai i një personi të qetë ose të lumtur. Kjo përfundon duke pasur një ndikim në aftësitë motorike dhe lëvizjet bëhen më të ngadalta.

Sulmet e dermatitit atopik

Shkenca ende nuk e ka përcaktuar qartë lidhjen midis dermatitit atopik dhe depresionit. Megjithatë, një studim i kryer në Universitetin e Wisconsin (SHBA) vërtetoi se ky problem zakonisht shfaqet te njerëzit me depresion. Dermatiti atopik karakterizohet nga shfaqja e ekzemës në lëkurë. Nuk dihet ende saktësisht se çfarë e shkakton këtë problem. Megjithatë, shpesh lidhet me gjendjen mendore të njerëzve.

Shumë kohë e kaluar para televizorit, një nga simptomat e depresionit

Shikimi i tepërt i televizorit , kalimi i tepërt i kohës në kompjuter ose në celularin tuaj mund të jenë simptoma të depresionit. Përfundon të kesh një marrëdhënie konstante dhe pak a shumë obsesive me një ekran. Dhe kjo është një mënyrë për të izoluar veten.

Nuk ka dëshirë seksuale

Kur dëshira seksuale zhduket dhe kur ky fakt zgjatet me kalimin e kohës, është e mundur që pas saj të ketë depresion. Megjithatë, këto të dhëna duhet të vlerësohen me kujdes. Një gjë nuk nënkupton domosdoshmërisht tjetrën. Faktori që duhet marrë parasysh është niveli normal ose i zakonshëm i dëshirës seksuale. Nëse bie nën këtë kufi dhe qëndron kështu, diçka po ndodh.

Gabimet e zakonshme

Kur ekziston një depresion, mendja punon më ngadalë. Është gjithashtu e zakonshme të hasësh vështirësi në përqendrimin dhe planifikimin e ideve ose aktiviteteve. Njerëzit që janë në depresion shpesh priren të bëjnë gabime të vogla në baza ditore.