Pasi të lexoni këtë histori të pabesueshme, pa dyshim që do të hani patatina me shumë kujdes. Prodhuesit e ushqimeve shpesh organizojnë lotari ose “gjueti thesari”.

Ata me fat që gjejnë surpriza të caktuara fitojnë një shpërblim; dhe kjo është ajo që mund të kishte ndodhur me Dawn Sagar, gruaja angleze protagoniste e kësaj historie.

Dawn punon në një supermarket. Një ditë, duke u ndjerë e uritur gjatë turnit të saj, ajo vendosi të rrëmbejë një pako me patatina të markës Walkers.

Megjithatë, ajo nuk e dinte se ato patatina të skuqura mund t’i kishin ndryshuar jetën: kompania prodhuese kishte nisur një konkurs për të inkurajuar shitjen e produkteve të saj, kushdo që gjente një patate të veçantë në formë zemre do të kishte fituar 100,000 sterlina, rreth 113,000 euro; Sa keq që Dawn nuk dinte për konkursin.

Gruaja, duke shijuar qesen e saj, gjeti patatinën speciale. E goditur nga forma e çuditshme, ajo e futi menjëherë në gojë dhe e shijoi; jo përpara se ta fotografonte atë me smartphone dhe ta ndante imazhin me miqtë.

Ishin ata, të vetëdijshëm për konkurrencën, që i thanë Dawn të kontaktonte menjëherë Walkers. Por, për fat të keq, ishte tepër vonë.

Pasi mësoi për fatin e saj të zhdukur, Dawn u tregua e qetë dhe pozitive. Sigurisht, të gjitha ato para mund të kishin ndryshuar jetën e saj në aspektin ekonomik, por në fund të fundit, paratë nuk blejnë lumturinë.