Nuk është hera e parë që e themi, por nga ana tjetër, realiteti është aty për ta parë të gjithë. Prej disa muajsh kostoja e energjisë po na vë në provë të gjithëve, duke krijuar vështirësi të konsiderueshme.

Dhe kështu atëherë këshillat janë të kota për t’u përpjekur, në shtëpi, për të kursyer energji dhe rrjedhimisht para për fatura gjithnjë e më të shtrenjta. Pajisjet shtëpiake kanë ndryshuar jetën tonë për mirë dhe askush nuk mund ta mohojë këtë.

Në të njëjtën kohë, megjithatë, ne e dimë mirë se ka nga ata që konsumojnë më shumë se të tjerët dhe për këtë arsye kanë një ndikim të rëndësishëm në faturën që kemi frikë ta hapim sa herë që na vjen me postë.

Epo, çfarë të bëni për shembull me makinën larëse? Me sa duket ekziston një truk që nëse miratohet ju lejon të kurseni në aspektin e energjisë dhe rrjedhimisht edhe të parave. Le të përpiqemi të kuptojmë diçka më shumë.

Nëse bëni një kërkim të shpejtë në Google, do të vini re praninë e kësaj pyetjeje kur flisni për këtë pajisje: pasi të përfundojë cikli i larjes, është më mirë të lini derën e lavatriçes hapur apo jo? Le ta themi menjëherë: është më mirë ta lëmë hapur. Dhe tani ne shpjegojmë pse.

Pasi të ketë mbaruar larja dhe të hiqen leckat e pastra, ka gjithmonë kondensim në muret e pajisjes dhe në shumë raste ujë në fund të kazanit.

Nëse e lini derën hapur, ju lejoni që uji të avullojë, duke reduktuar kështu gjasat e mykut, baktereve dhe konsumit, elementë që do të çonin në më shumë mirëmbajtje dhe, për rrjedhojë, më shumë shpenzime në xhepat tanë.

Kjo është arsyeja pse këshilla është të lini derën plotësisht të hapur pas çdo larje për rreth nja dy orë dhe të mos e mbyllni kurrë plotësisht. Siç ndodh shpesh, këto janë truke të vogla dhe të thjeshta që mund të bëjnë diferencën.