Si një sipërmarrës, mund të jetë sfiduese të jesh i sigurt kur ka kaq shumë variabla që ndikojnë në bërjen e biznesit tuaj të suksesshëm.

Ju mund të mendoni se pasi të keni arritur sukses në biznes, ai do t’ju japë një nxitje të besimit. Megjithatë, në realitet, besimi në veten tuaj dhe atë që mund të arrini është ajo që do t’ju ndihmojë të bëheni të suksesshëm në radhë të parë.

Duke marrë parasysh që jeta dhe puna e një sipërmarrësi ka të bëjë me shtyrjen e vazhdueshme të kufijve dhe tejkalimin e zonës suaj të rehatisë, të qëndrosh i sigurt është më e lehtë të thuash sesa të bësh.

Është e lehtë për vetë-dyshimin të vendosësh në momentin që diçka nuk shkon siç është planifikuar ose dikush të thotë “jo” ose “nuk mund të bëhet”. Është vetëbesimi juaj që ju ndihmon të ecni përpara, t’i thoni “po” mundësisë dhe të provoni se mund të bëhet.

Si udhëheqës i startup-it ose kompanisë suaj, puna për vetëbesimin tuaj është një pjesë jetike e zhvillimit tuaj personal dhe rritjes së lidershipit.

Njerëzit e sigurt që janë udhëheqës mund të ndikojnë tek të tjerët dhe t’i bëjnë ata të besojnë në të njëjtin vizion. Megjithatë, vetëbesimi i ulët mbetet një sfidë kryesore për shumë sipërmarrës.

7 këshilla për të qenë me i suksesshëm si sipërmarrës:

 1. Mos dëgjoni besimet vetëkufizuese. …
  Mos u mbështetni gjithmonë në kujtesën tuaj për informacion të saktë. …
  Dilni veten nga vetë-bisedimet negative. …
  Kundërvijoni mendimet negative me ato pozitive. …
  Ji kurioz. …
  Fitoni kontrollin duke u përballur me frikën tuaj. …
  Identifikoni se ku ju mungon besimi dhe çfarë mund t’ju japë besim.