Hapësira që na rrethon nuk pushon së fshehuri misteret për të cilat shkencëtarët pyesin dhe të cilat, falë teknologjive të reja që mbështesin kërkimin, mund të zbulohen gjithashtu brenda një kohe të shkurtër.

Misioni i fundit në vazhdim, i nisur të enjten më 13 prill, ka si destinacion Jupiterin, për një udhëtim prej mbi 6 milionë kilometrash që sheh kapsulën Juice në rrugë për në planetin më të madh në sistemin diellor. Sipas ekspertëve të Agjencisë Evropiane të Hapësirës – ESA, në fakt, format e para të jetës jashtëtokësore mund të gjurmohen pikërisht në Jupiter.

Siç raportohet nga faqja britanike e informacionit ‘Daily Star’ – e cila, ndër të tjera, është një nga financuesit e misionit – studiuesit po synojnë karkalecat kanibalë aliene.

Hipoteza e studimit lind nga hetimet e kryera mbi karkalecat që popullojnë grykat më të thella detare të Tokës, të cilat mund të kenë karakteristika të ngjashme me ato të Jupiterit. Në fakt, ekspertët janë të bindur se forma të ndryshme jete banojnë në hapësirë ​​të thellë, nga mikrobet te karkalecat.

Për të gjetur të vërtetën, kapsula Juice udhëton me pajisje teknologjike shumë të sofistikuara, me detyrën e gërmimit në tokën e Jupiterit, duke matur fushat magnetike të planetit dhe tre hënave (Ganymede, Callisto dhe Europa).

Prandaj, instrumentet në bord presin të gjejnë oqeane të mëdha nën sipërfaqen e ngrirë, hapësira që duhet të jenë zonat më të mundshme për të gjetur alienët në Sistemin Diellor. Një mision që është në të vërtetë në kërkim të jetës jashtëtokësore, por, siç paralajmëroi ESA, jo siç imagjinohet zakonisht.

“Nëse jeta është e pranishme në hëna – shkruan Daily Star – ka shumë të ngjarë që ajo të jetë në formën e mikrobeve ose ekstremofileve. Këto janë organizma që jetojnë në vende të Tokës që ne do t’i konsideronim ekstreme, si burimet e nxehta ose akullnajat. siç janë llojet e ndryshme të koraleve, krimbave, midhjeve, karkalecave dhe madje edhe peshqve”.

Por format e jetës krejtësisht të ndryshme nga ato që ne njohim, dhe për këtë arsye jo të klasifikueshme, gjithashtu nuk përjashtohen. Mbetet vetëm të presim rezultatet e para, të cilat do të vijnë vetëm në vitet e ardhshme.