Përhapja e rrjeteve sociale dhe fenomeni i influencuesve kanë ndryshuar mënyrën se si njerëzit mbështesin veten dhe bëjnë karrierë, por për disa edhe moshën e pensionit… Nëse në fakt të shkosh në Itali duket si një ëndërr, dije që në Australi ka nga ata ajo e bëri atë kur ishte vetëm 11 vjeç! Ju duket e pamundur? Le të zbulojmë së bashku si e bëri dhe çfarë do të bëjë tani.

Rasti që po ju tregojmë është ai i Pixie Curtis, një influencuese australiane njëmbëdhjetëvjeçare, e cila ka vendosur të tërhiqet për t’u fokusuar në studimet e saj. Ai është një dëshmi e vërtetë se si kohët po ndryshojnë.

Pixie filloi biznesin e saj të influencuesve gjatë pandemisë, duke promovuar aksesorët e flokëve në faqen e saj në Instagram. Në vetëm 30 ditë, ai fitoi më shumë se 200,000 dollarë, duke dëshmuar se ka potencial të madh biznesi. Me kalimin e kohës, faqja e saj në Instagram është bërë shumë e njohur, duke arritur në 124,000 ndjekës.

Megjithatë, Pixie vendosi të “pensionohej” vetëm në moshën 11-vjeçare për t’u fokusuar në studimet e saj dhe për të jetuar një jetë si një fëmijë normal. Nëna dhe menaxherja e vajzës, Roxy Jacenko, tha se faqja në Instagram do të mbetet aktive, por me aktivitet të reduktuar dhe më pak ekspozim për të.

Historia e Pixie vërtetoi se është e mundur të fitosh shumë para përmes ndikimit të mediave sociale, por në të njëjtën kohë të dish kur të ndalosh dhe të shijosh jetën. Gjithashtu sepse ai mund të kishte dalë në pension në moshën 15-vjeçare me asete mbi një milion dollarë…

Në çdo rast, fenomeni i influencuesve dhe ndikimi i rrjeteve sociale vazhdojnë të revolucionarizojnë botën e punës dhe karrierës, duke krijuar mundësi të reja por edhe sfida të reja për të rinjtë dhe shoqërinë në tërësi. Kush nuk do të donte të tërhiqej kaq gjatë përpara se të fillonte një karrierë në kuptimin tradicional?