Krishtlindjet erdhën herët për 165 banorë të Olmenit të Belgjikës, të cilët fituan 143 milionë euro në lotarinë EuroMillions. Lojtarët ishin mbledhur në një grup, secili duke paguar një tarifë prej 15 eurosh për të provuar fatin me një bast të madh.

Pasuria e puthi Olmenin dhe bileta doli fituese. 165 fituesit do të mbledhin secili rreth 866,000 € dhe është hera e parë që një fitore e tillë e madhe në grup ndodh në Belgjikë. Bileta u luajt në një dyqan të fshatit ku kishte një festë të madhe.

“Shumë nga fituesit nuk mund ta besonin në fillim,” tha pronari Wim Van Broekhoven. Edhe ai në fillim ishte dyshues kur pa se numrat fitues ishin regjistruar në biletat e tij.

Fitorja e jashtëzakonshme tërhoqi shumë klientë të rinj në dyqan, të nxitur nga kurioziteti dhe dëshira për të luajtur bileta të tjera me fat. “Asnjë nga banorët nuk ndjen zili ndaj fituesve”, shtoi Van Broekhoven, “por në të vërtetë ata janë të gjithë shumë të lumtur për ta”.

Shumë prej tyre e kanë bërë të ditur tashmë se si do ta përdorin çmimin e lotarisë: disa do të bëjnë një udhëtim të gjatë në Amerikë, disa do të bëjnë blerje të rëndësishme, disa do ta ndajnë mes fëmijëve dhe nipërve.