Kompania gjigante kineze “Baidu”, prezantoi këtë javë makinën “Apollo RT6”, e cila ka aftësinë rrugore e një shoferi me përvojë 20-vjeçare.

Kjo është një makinë e nivelit 4 pa timon dhe pedale. Automjeti ka 38 sensorë quhet “Google i Kinës”, emër ky që i është vënë pasi aktiviteti i tij i parë dhe kryesor ishte krijimi i një motori kërkimi në internet.

“Apollo RT6” do t’i shtohet flotës së robotaksisë Apollo Go të Baidu brenda një afati kohor rreth një vit.

Pas periudhës fillestare të provës, ajo do të kontribuojë në rritjen e kësaj flote nga 10,000 makina që përfshin aktualisht, në rreth 100,000.

Në një deklaratë kompania ka theksuar se çmimi i automjetit mund të varijojë me një çmim prej 36.000 eurosh…